Tohtoriverkosto

Koordinoin perustamaani Tohtoriverkostoa, joka on avoin yhteisö tohtoreiden ja muiden korkeakoulutettujen työurien tueksi. Toiminta käynnistyi kesällä 2015 aluksi epävirallisena foorumina ja tammikuusta 2020 alkaen yhdistyksen muodossa. Toimin Tohtoriverkosto ry:n hallituksen puheenjohtajana.

Tutustu yhdistyksen toimintaan sivuillamme! Jäsenenä saat vapaan pääsyn kaikkiin koulutuksiimme ja Skillhive-tietopankkiimme.

Sitran Ratkaisu100 -kilpailussa Tohtoriverkosto oli vuonna 2017 mukana yhdessä pitkäaikaisimman yhteistyökumppaninsa Intunexin kanssa sijoittuen lopulta viidenneksi.

 

Taustaa

Sain idean verkostosta kesällä 2015 ollessani työnhakija. En kokenut ns. virallisten tahojen tarjoavan tukea esimerkiksi osaamisen markkinointiin tai yrittäjämäiseen koulutusten myymiseen.

  1. Havaitsin, että moni yliopistolta lähtenyt painii tarkalleen samojen ongelmien kanssa. Korkeakoulutetut työnhakijat tarvitsevat vertaistukea ja paremmat mahdollisuudet niin soveltaa kuin laajentaa osaamistaan.
  2. Tunnen viestintäteknologian sudenkuopat ja mahdollisuudet, koska olen tehnyt sen parissa töitä yli vuosikymmenen ajan tutkijana, kouluttajana ja adminina. Toimin aktiivisesti suomalaisten yhteisömanagereiden cmadfi -verkostossa.
  3. Uskon avointen yhteisöjen, joukkovoiman ja oppimisverkostojen olevan niitä mekanismeja, joilla parempaa tulevaisuutta luodaan – itse toimimalla.

 

Tohtoriverkosto ei siis tarjoa valmista pöytää, johon voi vain istahtaa ja poimia parhaat tutkijat tai uudet työpaikat tekemättä itse mitään. Tällainen oppimisverkosto kukoistaa tai kituu sen mukaan, kuinka aktiivisesti ihmiset ovat valmiita osallistumaan. Se taas selviää vain kokeilemalla ja tekemällä. Rahaa verkoston pystyttämiseen ja aktivointiin ei ennen yhdistyksen rekisteröimismaksua ole kulunut senttiäkään.

Vapaaehtoisten tarvetta on erityisesti

  • sanansaattajille, jotka jakavat tietoa verkostosta ja vinkkaavat kiinnostavista uutisista tai tapahtumista #tohtoriverkosto -tunnisteella
  • Facebook-ryhmän adminille
  • kokeneille kv. toimijoille, jotka järjestävät vastaavia tapahtumia ja organisoivat tukiverkostoa kansainvälisille tutkijoille ja muille post-doceille.

 

Lue lisää

Voivottelusta tekoihin, tohtorityöttömyydestä osaamisverkostoon

Tohtorit kyllästyivät surkuttelemaan yliopistojen ahdinkoa – syntyi Tohtoriverkosto kartoittamaan työmahdollisuuksia, HS Ura 21.2.2016

Liian hyvä koulutus työhön? Professorin mukaan korkeasti koulutettu on kultakaivos, Yle Kainuu 25.2.2016