Tohtoriverkosto

Koordinoin Tohtoriverkostoa, joka on sosiaalisessa mediassa toimiva avoin ryhmä tohtoreiden ja muiden korkeakoulutettujen työurien tueksi. Pääsyvaatimuksia ei ole: tarvitset vain kiinnostusta verkostoitua eri alojen tohtoreiden kanssa ja oppia muiden kokemuksista.

Sitran Ratkaisu100 -kilpailussa Tohtoriverkosto oli mukana pilottina yhdessä pitkäaikaisimman yhteistyökumppaninsa Intunexin kanssa sijoittuen lopulta viidenneksi. Työ asiantuntijoiden osaamisen vapauttamiseksi jatkuu! Seuraa Skillhiven kuulumisia tunnisteilla #Skillhive #parvityö.

Seuraavassa kanavia, joissa toimimme. Tutustu myös Tohtoriverkoston henkilötietojen käsittelyselosteeseen.

 

Tohtoriverkoston säännöt

Sääntöjä rikkova käyttäjä voidaan poistaa verkostosta. Tohtoriverkoston alustoilla on kiellettyä

  1. postata mainoksia/linkkejä myymiisi tuotteisiin tai palveluihin
  2. jakaa materiaalia, johon sinulla ei ole oikeuksia
  3. loukata muiden yksityisyyttä
  4. häiritä muita käyttäjiä nimittelemällä, arvostelemalla tai uhkailemalla, tai massapostittamalla sisältöä.

 

Taustaa

Sain idean verkostosta kesällä 2015 ollessani työnhakija. En kokenut ns. virallisten tahojen tarjoavan tukea esimerkiksi osaamisen markkinointiin tai yrittäjämäiseen koulutuspalvelujen myymiseen.

  1. Havaitsin, että moni yliopistolta lähtenyt painii tarkalleen samojen ongelmien kanssa. Korkeakoulutetut työnhakijat tarvitsevat vertaistukea ja paremmat mahdollisuudet niin soveltaa kuin laajentaa osaamistaan.
  2. Tunnen viestintäteknologian sudenkuopat ja mahdollisuudet, koska olen tehnyt sen parissa töitä yli vuosikymmenen ajan tutkijana, kouluttajana ja adminina. Toimin aktiivisesti suomalaisten yhteisömanagereiden cmadfi -verkostossa.
  3. Uskon avointen yhteisöjen, joukkovoiman ja epävirallisten oppimisverkostojen olevan niitä mekanismeja, joilla parempaa tulevaisuutta luodaan – itse toimimalla.

 

Tohtoriverkosto ei tarjoa valmista pöytää, johon voi vain istahtaa ja poimia parhaat tieteen tulokset tai uudet työpaikat tekemättä itse mitään. Tällainen oppimisverkosto kukoistaa tai kituu sen mukaan, kuinka aktiivisesti ihmiset ovat valmiita osallistumaan. Se taas selviää vain kokeilemalla ja tekemällä. Rahaa verkoston pystyttämiseen ja aktivointiin ei ole kulutettu senttiäkään.

Vapaaehtoisten tarvetta on erityisesti

  • sanansaattajille, jotka jakavat tietoa verkostosta ja vinkkaavat kiinnostavista uutisista tai tapahtumista #tohtoriverkosto -tunnisteella
  • Facebook-ryhmän adminille
  • kokeneille kv. toimijoille, jotka järjestävät vastaavia tapahtumia ja organisoivat tukiverkostoa kansainvälisille tutkijoille ja muille post-doceille.

 

Lue lisää

Voivottelusta tekoihin, tohtorityöttömyydestä osaamisverkostoon

Tohtorit kyllästyivät surkuttelemaan yliopistojen ahdinkoa – syntyi Tohtoriverkosto kartoittamaan työmahdollisuuksia, HS Ura 21.2.2016

Liian hyvä koulutus työhön? Professorin mukaan korkeasti koulutettu on kultakaivos, Yle Kainuu 25.2.2016