Missio

Miksi Tohtorille töitä?

Moninkertaiset sanaleikit. Omaan savolais-englantilaisen huumorintajun ja elinikäisen viehtymyksen verbaliikkaan. Tohtorit toteuttavat kahta äärimmäisen tärkeää tehtävää: luovat uutta tietoa ja kyseenalaistavat vallitsevaa ajattelua. Määräaikaisuuksiin ja pätkiin tottuneet tutkijat myös etsivät työtä käytännössä kaiken aikaa. Kaikki eivät selviydy kierteestä yksin. Työelämässä on paljon kehitettävää ja lääkittävää. Tohtoreille ja muille parantajille on siis todellakin töitä! Inhimillisiä voimavaroja ei voi johtaa liukuhihnatyön logiikalla.

Kokonaisuuksien ymmärtäminen ja tiedon suhteuttaminen. Sirpaleisen informaation ja pintaoppimisen vastapainoksi tarvitaan myös analyyttiseen ja kokonaisvaltaiseen ajatteluun kykeneviä osaajia. ”There’s nothing as practical as a good theory”. Pyörää ei kannata keksiä joka kerta uudelleen. Hukkatyö maksaa sekä aikaa että rahaa. Tohtorit auttavat tunnistamaan, mikä ilmiössä on uutta, mikä vanhaa, mikä lainattua ja mikä puhdasta hypeä.

Uusien urapolkujen kartoittaminen. Uteliaisuus, aktiivinen tekeminen, laaja-alaiset kiinnostuksen kohteet ja halu oppia koko ajan uutta – niistä tunnistat minut. Tohtorille töitä -blogi on perustettu jo keväällä 2011 väitösaikaisen Verkkoyhteisöt -tutkimusblogin jatkoksi. Palkitsevien työtehtävien löytäminen ei ole somekampanja vaan elämänasenne.