CV

PALVELUNI

Tarjoan käyttöösi digiajan johtamis- ja koulutusosaamista. Vahva kokemus ja tutkittu tieto auttavat Sinua välttämään hukkainvestoinnit ja pyörien keksimisen uudelleen.

  • Tietojohtaminen ja tiedolla johtaminen
  • Yhteisömanagerointi, verkkoyhteisöt ja jaettu johtajuus
  • Sosiaalisten teknologioiden hyödyntäminen
  • Sosiaalisen median käyttö asiantuntijatyössä


TAUSTANI

Toimin digitaalisen tiedonhallinnan tki-asiantuntijana Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa eli Xamkissa. Minulla on 17 vuoden kokemus tietojohtamisen tutkimuksen, kehittämisen ja aikuiskoulutuksen parista. Taustani on kauppatieteissä, mutta työni on alusta asti ollut yhdistelmä tietotekniikkaa ja humanismia.

Verkkojuureni ovat 90-luvun news-ryhmissä, Basic-ohjelmissa ja varhaisissa kotisivuviritelmissä. Ammatillisesti olen käyttänyt sosiaalista mediaa tammikuusta 2005, jolloin perustin Verkkoyhteisöt-blogini. Tiedän, kuinka kannustaa asiantuntijoita someaktiivisuuteen ja rakentaa yritykselle toimiva digipaletti. Tutkijana olen nettiyhteisöjen varhaisia pioneereja Suomessa (gradu 2003, väitöskirja 2008). Yliopistolla opetin viestintää ja johtamista.

Harrastuksiini kuuluu turhien hierarkioiden ja managerialismin vastustaminen. Haastan organisaatiot päivittämään ajattelunsa avointen verkkojen ja jaetun tietämyksen aikaan. Tästä esimerkkinä finaalipaikka ja viides sija Sitran Ratkaisu100 -innovaatiokilpailussa 2017 osana Skillhive-tiimiä.

 

VAHVUUTENI

Uutta luova ajattelu ja ongelmanratkaisu. Tuloksellinen tiimityö ja yritysyhteistyö erityisesti tutkimuksessa ja tuotekehityksessä. Hyvät organisointi- ja projektinhallintataidot. Monipuolinen viestintäosaaminen, erityisalueina verkkoviestintä, sosiaalisen median yhteisöt ja verkostot. Palautteen perusteella häikäisevän loistava kirjoitustaito. Yli 50 tieteellistä julkaisua, lukuisia muita julkaisuja, yli 500 blogiartikkelia.

Koulutusten suunnittelu ja toteutus asiakaslähtöisesti, kts. referenssit. Selkeiden ja havainnollisten koulutusmateriaalien tuottaminen täydennyskoulutuksiin sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Verkko-oppimisen aktiivinen kehittäminen, LUT:n Vuoden opintojakso –palkinto 2009 yhteisöllisen oppimisen edistämisestä sosiaalisessa mediassa.

 

TYÖKOKEMUKSENI

TKI-asiantuntija, projektipäällikkö, tutkimuskeskus Digitalia, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Oy 9/2015-. T&K-toiminta, digitaalisten aineistojen käytettävyyden parantaminen, tietojohtamisen kehittäminen. Pk-yritysten digivalmennukset Digiportaat-hankkeessa: verkkosivujen ja verkkokauppojen rakentaminen, SEO, sosiaalisen median kanavat, kokonaisvaltainen digikehittäminen.

Kouluttaja, keikkatyö 2/2014 – 8/2015. Koulutusten suunnittelu ja toteutus, luennointi, verkko-opetus ja aktiivinen sisällöntuotanto, julkaisutoiminta, projektien valmistelutyö.

Tutkijatohtori, kauppatieteiden tiedekunta, LUT 2/2011–1/2014. Johtamisen ja viestinnän alan koulutus, tutkimus ja yritysyhteistyö. Aikuiskoulutus, tietojohtamisen maisteriohjelma sekä täydennyskoulutukset yrityksille. Projektityö. Sosiaalisen median koulutukset ja ammatillisen käytön kehittäminen. Ryhmätyöympäristöjen ylläpito.

Projektipäällikkö ja tutkijatohtori, Technology Business Research Center, LUT 1/2009–1/2011. Liiketaloustieteellisen alan koulutus, tutkimus ja yritysyhteistyö. Kolmen projektin koordinointi ja johtaminen. Aikuiskoulutus. Sosiaalisen median koulutukset. Ryhmätyöympäristöjen ylläpito.

Tutkijakoulutettava, kauppatieteiden tdk, LUT 2/2004-12/2008.

Tutkimusapulainen, Technology Business Research Center ja kauppatieteiden osasto, LUT 3/2003-1/2004.

Business Information Assistant, Stora Enso Oyj, Imatran tutkimuskeskuksen tietopalvelu, kesä 2002.

 

VAPAA-AJAN AKTIVITEETTINI

Kesällä 2015 perustin Tohtoriverkoston edistämään tohtoreiden urakehitystä ja vertaistukimahdollisuuksia. Toimin Tohtoriverkosto ry:n hallituksen puheenjohtajana. Kuulun Tietojohtaminen ry:n Tietoasiantuntija-lehden toimituskuntaan. Olen aktiivinen jäsen suomalaisten yhteisömanagereiden cmadfi -verkostossa. Luottamustehtävissä olen toiminut Etelä-Karjalan Ekonomien tilintarkastajana vuosina 2009-2014.

Rakkaimpia harrastuksiani ovat kitaran ja pianon soittaminen, hiihto, luonnossa liikkuminen, kävelylenkit, ruoanlaitto ja tuliset chilit. Eläinystävistä minulle läheisimpiä ovat kissat: maatiaiskissa Rauno ja siperiankissa Irina Stolichnaya (Cherrytail’s Floralia).