Laajenna verkostoasi, järjestä twiittimiitti!

Kirjoitin helmikuussa 2014 täällä blogissani sosiaalisen median erilaisuusharhasta: siitä, että uskomme online-verkostojen tuovan keskusteluihin mukaan erilaisia ihmisiä, vaikka lopputulos on useimmiten päinvastainen. Samanlainen vetää puoleensa samanlaista – toimimmepa sitten verkossa tai kasvokkain. Jos arvo- ja kokemusmaailma, elämäntilanne, koulutustausta tai arkinen puheenparsi eivät lainkaan kohtaa, syntyy herkemmin netille tunnusomaisia provosoivia keskusteluja, väärinymmärryksiä ja kokonaisia flame-sotia. Ja lopulta joukkopakoja vähemmän stressaavaan, turvalliseen omaan yhteisöön (poislukien he, joita motivoi nimenomaan provosoiminen).

Mukavuudenhalussa on myös vaaransa. Jo vanhastaan tiedetään, että umpioituminen samalla tavalla ajattelevien pariin rajoittaa oppimista ja poisoppimista, kykyä tarkastella ilmiöitä ulkopuolisen silmin, ja haastaa omia homehtuneita asenteita tai toimintamalleja. Haastoin bloggauksen lopussa itseni laajentamaan verkostoani. Laihalta on toistaiseksi näyttänyt – ellei lasketa Twitter-seurattujen ja -seuraajien määrän kaksinkertaistumista – mutta tarpeeksi Twitterissä pyörittyäni pieni lamppu syttyi:

 

Twiittimiitin ideana on kohdata ihmisiä, joita ei ole koskaan tavannut kasvokkain. Nettiväen miittejä ja verkostotapahtumia on toki maailmassa pilvin pimein, mutta niihinkin on – sosiaalisten verkostojen lainalaisuuksien mukaisesti – yleensä ehtinyt syntyä pieniä sisäpiirejä ja klikkejä, koska ihmiset jo tuntevat toisensa. Tapaamisissa keskustelemme leijonanosan ajasta tuttujen kanssa ja uusille kontakteille omistetaan pieni hetki, jos aikaa jää. Twiittimiitti taas lähtee mahdollisimman puhtaalta pöydältä.

Hiljaisemmalta ja ei-niin-supliikilta osallistujalta tarvitaan rohkeutta hypätä mukaan, joten allekirjoittaneelle on luvassa ainakin itsensä ylittämisen kokemuksia 🙂

Mielenkiintoisia tyyppejä on Twitterissä valtavasti, mutta jostainhan on aloitettava. Tiinalta, Minnalta, Anjalta ja Henrikiltä on lähtöisin paljon kiinnostavaa sisältöä ja aktiivista keskustelua teemoista, jotka ovat omaa Twitter-sydäntäni lähellä. Pienemmällä joukolla on myös mahdollisuus aitoon henkilökohtaiseen kohtaamiseen ja keskusteluun, joiden merkityksestä olen jo aiemmin kirjoittanut painavaan sävyyn. Sosiaalinen media on erinomainen sisäänheittokanava ja väline verkoston rakentamiseen, mutta jos haluamme vaikuttaa ja saada jotain aikaankin, on kasvokkain kohtaamisilla valtava painoarvo. Erittäin kiinnostavaa on myös nähdä, kuinka ”samanlaisia” tai ”erilaisia” lopulta olemmekaan.

Siispä tapaamaan! Ensimmäinen twiittimiittimme on 19.11. Helsingissä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s