Aidosti uusi vuosi

Posted: 02/01/2014 in tutkimus, työ, ura, yliopisto

Kerrankin voin sanoa, että tämä vuosi tulee olemaan oikeasti erilainen: pitkä – kenties hieman liiankin pitkä – putkeni saman työnantajan palveluksessa päättyy neljän viikon kuluttua. Olen utelias näkemään, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Haikeudella totesin, että myös erinomaisen sanavalmis Huippuyliopistoblogin kirjoittaja Tiina Tutkija on vaihtanut uusiin haasteisiin ja blogi on tullut tiensä päähän. Kirjoittaja tosin lähti omasta aloitteestaan; minulle taas ilmoitettiin, ettei tenure trackin mukaiseen 4 vuoden jatkosopimukseen ole varaa. Lähes kaiken aikaa ulkoisella projektirahoituksella töitä tehneelle tämä oli hieman omituista kuultavaa, mutta se on toinen tarina.

Muutoinhan T. Tutkijan kuvaamassa tilanteessa on paljon tuttua: artikkelikäsikirjoituksia jää keskeneräisiksi ja arviointiprosesseihin, opiskelijat jäävät ilman ohjaajaa, viisi kurssia siirretään epäonnisille kollegoille, talon ainoa nettisosiaalisuuden tutkija lähtee kävelemään ja vie osaamisensa mukanaan.

Vaikka päätös on herättänyt järkytystä – kollegoissa vielä enemmän kuin itsessäni – osoittautunee se lopulta ajattelun riemuvoitoksi ja vapauttaa tilaa varsinaiselle työnteolle.

Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan nollatutkimusten määrä on vain lisääntynyt uudistusten myötä. Myös Helsingin Sanomissa yliopisto- ja tutkimusmaailma puhuttivat lukijoita vuonna 2013 top10-sijoitusten arvoisesti.

Toivotan kaikille tiedemanagerialismin suossa tarpoville voimia etsiä parempaa. Se voi odottaa lähempänä kuin arvaatkaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s