Annetaan vähän käytetyt aivot alehintaan

Kun aikanaan perustin tätä blogia Verkkoyhteisöjen henkiseksi jatkeeksi, valitsin nimeksi Tohtorille töitä, koska pidän sanaleikeistä – kaikenlaisista Fingerpori- ja Pahkasika -osaston antimista.

Nimessä on tietenkin ripaus ironiaa, sillä vanhan viisauden mukaan suutarin lapsilla ei ole kenkiä, eikä koulutettu asiantuntija aina ole se kirkkain kynttilä kruunussa. Tunnetaan jopa tapauksia, joilla eivät ole aina pysyneet kaikki muumit laaksossa.

Mutta se hirtehisyyksistä hetkeksi aikaa. Olen tällä viikolla saanut tietää, ettei nykyisellä työnantajallani ole rahaa jatkaa työsopimustani. Vihdoinkin saan siis – jo pitkään ounastellun, kiitos yliopistomaailman ja määräaikaisuuksien avioliiton – tilaisuuden käyttää blogini nimeä myös siinä tutummassa asiayhteydessä.

Minua hieman kummastuttaa se, että julkaisemisen ja opettamisen tulostavoitteiden moninkertainen ylittäminen ei näy missään. Päivän Hesarin mukaan työttömyys on järjetöntä, mutta kauhean lujaa ei aina mene niilläkään, jotka ovat siinä tuottavassa työssä. Todelliset aikaansaannokset, tulokset, jotka parantavat olosuhteita ja lisäävät hyvinvointia, ovat kovin harvoin tekemisen mittari. Toissijaiset asiat ratkaisevat. Niinpä monesta työntekijästä tuntuu, että olemme vain nappuloita jonkinlaisessa abstraktissa shakkipelissä.

Kengänkuvauutiset aiheuttavat tietysti alkuhämmennystä kenessä hyvänsä. Olisi mietittävä, mitä on tehtävissä ja missä aikataulussa. On pohdittava, miten tulee toimeen. On päätettävä, haetaanko uutta työtä läheltä vai kaukaa. On ratkaistava, voiko jäädä kahden kodin loukkuun ja mitä se maksaa. On päivitettävä CV, mutta ennen kaikkea on säännöllisesti oltava yhteydessä ihmisiin ja keskusteltava heidän kanssaan, koska uudet mahdollisuudet syntyvät aina verkostoissa. Ja joka hetki olisi jaksettava ajatella kuten Peppi Pitkätossu: ”Älä ole huolissasi. Kyllä minä aina selviän.”

En tiedä vielä mitä tulee tapahtumaan, mutta ilmoittaudun kuitenkin tällä juhlallisella, epävirallisella postauksella kiinnostuneeksi uusista haasteista ensi keväästä alkaen.

Ja mitä nuo haasteet voisivat olla? Julkaisuista saa jo melko hyvän kuvan siitä, millaisten ilmiöiden kanssa olen vuosien saatossa ollut tekemisissä ja etsinyt ongelmiin ratkaisuja. Kenties jossain vaiheessa etsin niitä myös yrittäjän roolissa. Mutta toistaiseksi, jos organisaatiossasi kaivataan

  • analyyttiseen ja käsitteelliseen ajatteluun
  • projektimaiseen työskentelyyn
  • koulutuksiin ja koulutusmateriaalien suunnitteluun
  • ammattikirjoittamiseen
  • verkkoviestinnän ja yhteisöllisten online-ympäristöjen hyödyntämiseen

kykenevää ja perehtynyttä ammattilaista, olet tullut oikeaan paikkaan. Ota yhteyttä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s