Uuden vuoden tavoitteita

P1050346

Minulla oli viime vuodelle yksi uudenvuodenlupaus, mutta se ei toteutunut. Varsinaisesti en ole ikinä uskonut koko touhuun. Silti on hyvä pysähtyä välillä miettimään tavoitteita ja sitä mitä haluaa, vaikka ei lukisikaan naistenlehtiä. Ja kuten olen useaan otteeseen täälläkin todennut, läsnäolo, pysähtyminen ja rauhoittuminen ovat nykymaailman katoavimpia taitoja. Viimeaikaisen rasismiaiheisen nettikeskustelun perusteella listalle voisi ehkä lisätä myös käytöstavat.

Vuonna 2013 toivon ammattillisesti saavani aikaan säällisen määrän tiedejulkaisuja. Kaksi niistä periytyi viime vuodelta ja julkaistaan vasta nyt, joten lähtötilanne on hyvä. Viimeisen määräaikaisuusvuoden kunniaksi olisi hyvä tehdä paras tuloksensa toistaiseksi. Toisena, ja kaikkein tärkeimpänä toivon pääseväni eroon kaikesta sellaisesta, mitä en todellakaan osaa. Viestinnän ”opettaminen” saa siis osaltani riittää. Sen sijaan käyttänen tänäkin vuonna koulutustani pyörittelemällä sähköposteja ja osallistujalistoja ja kurssiarviointeja ja päivittämällä ohjeistuksia oppimisympäristöön.

Huomattavasti suuremmalla innolla odotan projektin loppuhuipennusta helmi-maaliskuussa. Toisin kuin projekteissa yleensä, tässä olemme onnistuneet erinomaisesti: joukko on koostunut pääasiassa post-doceista, jotka jo tuntevat toisensa, hallitsevat oman erityisalueensa ja tekevät työnsä vastuullisesti. Samaa voidaan sanoa myös kiinalaisesta vierailijastamme, vaikka häntä emme ennestään tunteneetkaan.

Asiakasyritykset ja tiedeyhteisö ovat saaneet uutta tietoa niin henkilöstöön liittyvistä tiedon suojausmekanismeista kuin tiedon jakamisesta avoimessa innovaatioyhteisössä (case IdeasProject). Tuloksena on pelkästään tältä vuodelta 8 tutkimusjulkaisua, saman verran tulosworkshopeja yritysten kanssa sekä kolme yleistä workshopia projektin sidosryhmille. Luvut ovat erinomaisia, mutta tärkeintä on suora puhe: asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä.

Uusista hankkeista en vielä edes haaveile. Aika näyttää, mitä syntyy vai syntyykö mitään, kenen kanssa vai ei kenenkään. Kokemus on osoittanut ainakin sen, ettei kannata höyrytä sinne tänne – tarvittavat ideat syntyvät kun on niiden aika syntyä.

Ensisijaiset tavoitteet tulevat tänäkin vuonna työelämän ulkopuolelta. Toivon nauttivani pitkistä kävelylenkeistä ja salikäynneistä vielä enemmän kuin tänä vuonna, ja oppivani joskus myös venyttelemään. Toivon oppivani uutta musiikkia kitaralle ja pianolle Spotifyn suotuisalla avustuksella, ja osaavani jonain päivänä liittää Macbookin ja soittimet yhteen (neuvoja otetaan vastaan).

Ja ylälaidan valokuvan hengen mukaisesti aion ehtiä katselemaan mahdollisimman paljon keittiön ikkunasta ulos. Se on oikeastaan tärkein tavoitteeni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s