Kurjat tutkijat – Research Nightmares

Uudessa tosi-tv -sarjassa vieraileva kansainvälinen huippututkija Stephen G. Steinein kiertää ympäri maatamme ja vierailee suomalaisissa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa. Matkallaan hän kohtaa tutkijoita, joiden ura on jyrkässä alamäessä. Pahimmat tapaukset ovat suorastaan häpeäksi omalle ammattialalleen. Tutkimustulosten vääristelyä! Ei lainkaan perustutkimusta! Tönkköenglantia! Kuvailevaa analyysia! Likaisia kahvikuppeja! Kaatuilua humalassa jalkakäytävällä!

 

sirottimet

Tutkimusryhmä valmistautuu tv-ryhmän saapumiseen

Stephenin kohtaamat tutkijat ovat kadottaneet sisäisen motivaationsa (intrinsic motivation). He tulevat töihin vain saadakseen palkkaa. Valitettavasti vain palkkarahat on etsittävä itse, ja hakemustiede on suistanut heidät masennuskierteeseen. Nämä tutkijat eivät ole oikeutettuja edes suutelemaan edesmenneen Leena Palotien jalanjälkiä. Kuinka Stephen osaa auttaa heidät ulos umpikujasta?

Seuraavassa jaksossa Stephen pelastaa itäsuomalaisen tutkijaryhmän. Vanhempi tutkija Ono Minisake on epähuomiossa tullut hakeneeksi projektirahoitusta huonolla tutkimussuunnitelmalla, joka on kyhäisty hätäisesti kokoon hakemuksen jättöpäivänä ja copypastettu aiempien vuosien dokumentaatiosta.

Suunnitelma ei sisällä lainkaan kansainvälistä yhteistyötä ja tutkimuksen keskeiset väittämät muodostavat kehäpäätelmän itsensä kanssa. Jostain syystä säätiö on kuitenkin antanut myönteisen rahoituspäätöksen ja nyt Ono on tutkijaryhmineen pulassa ryhtyessään kartoittamaan sitä, kuinka sitoutuminen lisää luottamusta ja luottamus sitoutumista.

Ajan lyhyt historia on pitkä, ainakin jos olet tutkija. Pysykää kanavalla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s