Takavasemmalta tuli taas uusia kommunikointikanavia

Kevään Virtuaalinen yhteistyö ja tietotekniset työkalut -kurssi on hyvässä vauhdissa. Koska käymme online-yhteistyön lainalaisuuksia ja sovellusalueita läpi ensimmäistä kertaa pakollisen kurssin muodossa, työtapoja on hieman viilattu aiemmasta. Sometussa saatujen arvokkaiden vinkkien mukaisesti perustimme kaksi eri blogialustaa.

Mikä tärkeintä, työvälineitä mahtui harjoitustyöaiheisiin aiempaa laajempi ja rikkaampi valikoima, koska tekijöitäkin on enemmän. Käymme läpi muun muassa mikroblogien, blogien ja Facebookin käyttöä ulkoisessa viestinnässä, kuten myös sosiaalisten verkostopalvelujen hyödyntämistä yritysten rekrytointikanavana. Wikejä yhteistyöalustana ei tällä kertaa käsitellä erikseen, koska jokainen ryhmä toteuttaa harjoitustyönsä Wikispaces -alustalla. (Positiviinen yllätys tänä vuonna oli, ettei privaatin wikialustan opetuskäyttö enää maksa mitään.)

Koin jonkinlaisen some-uudelleenherätyksen jo ennen kurssin varsinaista käynnistymistä ja sain aikaiseksi liittyä Twitteriin. Ensin en vain keksinyt mitään sanottavaa – erittäin tyypillinen sosiaaliseen mediaan osallistumista rajoittava tekijä, btw – kunnes tänään rohkaistuin mainitsemaan Minna Takalan vierailuluennosta, jota parhaillaan seuraamme.

Toki mielelläni tarkkailen muiden twiittauksia, mukaanlukien ensimmäisenä listaamani nyt vielä istuva presidentti sekä muuan nettihypetystä herättänyt presidenttikandidaatti. En ihmetellyt, että Haavistolla oli yli 10 000 seuraajaa, mutta ihmetystä herätti se, että pian sen jälkeen Twitter ilmoitti Haaviston seuraavan minua. Viestintäkampanjaa hoitavilla tahoilla lienee omat kriteerinsä seurattavien valintaan, mutta yksittäiselle ruohonjuuritason käyttäjälle moinen voi aiheuttaa virtuaalisen ramppikuumeen punan puistatuksia: pitäisikö minun nyt ihan oikeasti osallistua ja osata myös sanoa jotain viisasta?

Tänään töytäisin myös Yammeriin ja perustin sinne muutoin hiljaisen LUT-verkoston alle privaatin ryhmän Ex-väitössiat. Periaatteessa haluaisin, että tietäisimme, mitä kukakin tekee, missä viilettää, minkä projektin aikoo kasata tai missä aikoo julkaista.

Kokeilu ei luultavasti johda mihinkään, koska lähimmästä työyhteisöstäni – viimeksi kuluneen 5 vuoden aikana tietojohtamisen 5. kerroksen jengistä tohtoriksi väitelleistä – vain pieni osa on aktiivisia sosiaalisessa mediassa. Muutama heistä ei ole Facebookissa, mikä tekee ”Facebookin näköisen” verkostopalvelun omaksumisesta hankalaa verrattuna intranetiimme. Osa ei luultavasti sanoisi mitään ääneen, koska ei tee niin intrassakaan. Miniyhteisö joutuisi siis toimimaan 3-4 käyttäjän satunnaisen inputin varassa.

Mutta kokeilu ei maksa. Niinhän minäkin tuossa juuri paasasin, kun luennoin aamupäiväosuudessa siinä, kuinka avata yritysten toimintatapoja yhteisöllisempään suuntaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s