Omena päivässä pitää tohtoritkin työssä

Posted: 16/01/2012 in työvälineet

Vallan unohdin vuoden 2011 antia pohdiskellessani, että edellinen postaus oli ensimmäinen Macilla pykäämäni blogiteksti. Olin suunnitellut läppärin hankkimista vasta noin 3-5 vuotta, kunnes viime joulukuussa minimalistisen kokoinen Macbook Pro lopulta tuli taloon. Uusien laitteiden omaksumisvauhtini ei ole vuosien kuluessa ainakaan kasvanut, vaan pikemminkin saanut eteensä miinusmerkin.

Macille en jakaisi miinuksia. Hupaisaa sinänsä, että tehtäväni on ainakin ’virallisesti’ olla online-yhteisöjen, avoimuuden ja yhteiskehittämisen puolestapuhuja. Omppu-pompun toimintamallia ei siinä maailmassa arvosteta kovin korkealle. Mutta jos otetaan tuotekehityslinssit pois päästä ja keskitytään sen sijaan asiakaskokemukseen, Apple taitaa lyödä useimmat kilpailijansa laudalta mennen tullen.

Heikommin menestyviin yrityksiin rahansa sijoittaneet yleensä syövät päänsä nähdessään läppärin kannessa haukatun omenan. Silti minun on pakko arvostaa koneeni kompaktiutta, nopeutta ja ennen kaikkea luotettavuutta, minkä ansiosta uudella tulokkaalla on kohtuullisen pitkä elinajanodote.

Entä mainitsinko jo käytettävyyden? Runsas vuosikymmen sitten opin LUT:n silloisen tietotekniikan osaston ihanaisen mielenkiintoisilla kursseilla, mitä käytettävyys tarkoittaa. Nyt olen nähnyt, miten se toteutetaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s