Ajankäyttöä ja käytetyn ajan seurantaa

Aikanaan kun yliopistolle tuli käyttöön työajan seuranta, meitä kehotettiin kohdistamaan tunnit eri toiminnoille ”todellisuuteen pohjautuen” eli tehtyjen tuntien mukaan. Syötettävä tuntimäärä on tietysti vakio, 7,25 tuntia päivässä riippumatta siitä, onko aikaa kulunut 2 vai 12 tuntia.

Olen pitkän aikaa tehnyt työtä käskettyä ja laittanut tunnit oikeille paikoilleen: enimmän osan tutkimukseen, pienen ripauksen tukitoimintoihin kuten intrasivustoihin ja blogeihin tai muuhun ylläpitoa vaativaan viestintähäröilyyn, sekä koko ajan kasvavan osuuden perustutkintokoulutukseen eli opettamiseen kursseilla. Opetuksen ja sen valmistelun osuus on tällä hetkellä yli neljännes työajasta, ja tämä koskee useimpia tutkimuspainotteisissa tehtävissä työskenteleviä.

No, tyhmästä päästä kärsii koko projekti, eli eihän niitä tunteja tietenkään olisi saanut osoittaa opetukselle, jos sattuu työskentelemään ulkoisella rahoituksella. Tämä asia selvisi minulle vasta hankkeen päätyttyä.

Viime viikolla sain myös viestin, ettei tukitoimintoihin tarvitse kirjata vähäisiä tunteja lainkaan. Tästä eteenpäin elämä on yksinkertaista, sillä voisin periaatteessa syöttää seuraavien 11 kuukauden tunnit joka työpäivälle kohtaan Muun tutkimuksen tekeminen 7,25 h/päivä.

Tarina siis lyhykäisyydessään: kirjaa tunnit todellisten tehtyjen tuntien mukaan, paitsi älä sittenkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s