Tulos taskussa ulos

Posted: 17/03/2011 in julkaiseminen

…enkä puhu tällä erää kengänkuvasta takapuoleen, vaan siitä, että hyvistä uutisista ilahtuneena päätin suoda itselleni ulkoilupäivän luonnon helmassa.

Ensimmäistä kertaa saan olla mukana artikkel(e)issa, jotka ovat matkalla tasokkaaseen tieteelliseen julkaisuun. Tästä kiitos kuuluu tasokkaammille työtovereille. Ensimmäistä kertaa myös kuulen tapauksesta, jossa artikkelia on arvioinut viisi eri revieweriä. Näistä kaksi olisi ollut valmis hyväksymään sen sellaisenaan – minusta se on hyvä tulos. Loppuosa palautteesta ei sekään aiheuttanut hiusten repimistä tai pään syömistä kokonaisena, vaan enemmänkin herätteli intoa tehdä jotain.

Aiheena näissä tutkimuksissa oli siis virtuaalisen yhteisöllisyyden tunne (sense of virtual community), tekijät, joista se rakentuu, ja toisaalta se, mitä yhteisöllisyyden kokemuksesta seuraa.

Vuodet eivät ole veljeksiä: onnellisten yhteensattumien seurauksena minulla oli edellisenä talvena kasassa koko vuoden perustulos – kaksi hyväksyttyä artikkelia kv. journalissa – tammikuun 20. päivänä. Tänä vuonna ehdin melkein ahdistua aikaansaamattomuudestani, mutta nyt näyttää huomattavasti paremmalta. Pystyn melkein vaivattomasti kuvittelemaan tilanteen, jossa hyväksyttyjä juttuja on kesälomaan mennessä neljä.

Onneksi pohjatyöt on tehty syksyllä. Keväät ovat tunnetusti vaikeita. Tähän aikaan vuodesta maksimisuoritukseni on projektin loppuraporttiin arvottavat kuvat, taulukot ja manageriaaliset suositukset sekä jo perinteeksi muodostuneet opetuskeikat 150 kilometrin päässä sijaitsevaan suurehkoon kaupunkiin, jonka rautatieasemalla on Pölkky-niminen ravintola.

Jossain välissä pitäisi myös tehdä niinkutsuttua kvalitatiivista analyysia pikkuruiselle haastatteluaineistolle ja saada aikaiseksi uusi paperi. Tässä kohdassa luotan vanhaan kunnon hyväksi havaittuun metodiin. Se on nimeltään induktiivinen mutkat suoraksi -menetelmä, jossa keksitään ensin hatusta toivottava tulos ja sitten yritetään perustella se jotenkin. Jos perustelut ovat selkeät, juttu saattaa päätyä johonkin Indersciencen lehteen tai muihin vastaaviin marttasanomiin. Jos perustelut ovat hatarat, juttu jää konferenssin asteelle ja herättää yleisössä sarkastisia huomautuksia.

Voi käydä niinkin, etten keksi minkäänlaisia perusteluja. Silloin tekstiä voidaan hyödyntää esimerkiksi pöytälaatikon täytteenä tai yliopisto-yritysyhteistyössä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s